Friday, July 12, 2013

Sengih Riang Ria Melihat Salji

Winter kat hemisphere selatan jatuh pada tengah tahun. Yg belah belah atas tu hujung tahun. Time sekolah dulu ada belajar Geography kennn??? Teringat cikgu teman yg perut boroi tu, Mr Wong namanyer. Kalau cakap tersembur air liur. Zaman skolah dulu suka sgt kutuk dia, tapi skang, terhutang budi ok. Love u cikgu.

Hujung Autumn snow dah turun, untuk 2 hari je. Not all over New Zealand. Selalunyer kalau bab snow turun ni South Island je yg fofular.

Tapi tak lebat sangat macam year 2011. Kat rural area mmg lebat & sangat sejuk.

After few days, hujan pulak turun tak berhenti selama 2 hari. Tapi hujan sini tak lebat mcm kat Malaysia sampai atap rumah pun bergendang. Lebat tak lebat berjaya jugak lah membuatkan air sungai melimpah ke jalan.

Kerusi yg selalu aku duduk bagi itik makan sambil layan blues pun separuh tenggelam.


Sambung citer next entry k. Next entry I nak share pic snow tebal kat one of the rural area, 2 hours drive from Christchurch.

Tata titu....




5 comments:

Anonymous said...

wow best nya. one fine day, nak pegi bersnowing di NZ. have fun ya.

❀aRaBeLLa❀ said...

Kat tempat I hari tu 3 days non stop sampai jln tutup..dengarnya ahad mcm nak turun salji lagi..woot!

Pink Diary said...

u ada kat sini lagi ke bella? kat chch ni x lebat sgt salji, tapi kan omputeh sini saje je bg alasan snow sbb xnak g keje.

❀aRaBeLLa❀ said...

Hahaha..ade insyallah sampai next year..let's keep in touch ok? Ade fb tak..

Pink Diary said...

ada...
http://www.facebook.com/narita.khaliani