Wednesday, January 14, 2015

My first entry in 2015!!!

Holy cow! Last entry July 13, 2013. More than half a year. What happen to me? What's wrong with me? 

I was busy with my reality world. With 2 jobs in hands at the same time, working 7days a week, outdoor life, work out routine, care for the animals, books and TV!!!! Some more who cares if I update my blog or no. I bukan retisss pon. Ada peminat ke?

My first entry in 2015 is about how I celebrate my new year. In other words, I tak celebrate pon. In my life sekali je I celebrate New Year kat Genting Theme Park, it was ages ago when i was a student. 

I had a long holiday for Christmast holiday & New Year. Tempat mat saleh, so Christmast & New Year for them is a big holiday. 

Party for New Year is certainly not me. Biarlah orang nak cakap I tak happening ke or whatsoever. Yess,,, I memang dah kena cop dengan Malays yang I ni tak happening sebab dia ingat dia happening datang sini join the mat saleh in the clubbb. Fuyoooo. Tapi kesian yang most malay macam tu kalau memang background family or masa kat Malaysia happening, I understood lah. Tapi rupanya back to home country diorg memang not the social type. Baru belajar datang sini and terus,... "yes, I have to do things like the mat saleh."

Oh well, jangan mengumpat lagi boleh tak? hahaha. I tell you what, I spend my holiday camping uolsss. My camping destination was at Lake Heron. It's not a tourist attraction place and away from the group who always have their selfie stick with them. Apa benda tu? Batang monopos kan? If you are a traveler and want to experience Kiwi outdoor life. 2.5 hours drive from Christchurch. For 16km you will drive on a gravels road. 

Lake Heron is one of the place that you can see Kiwi hunting & Kiwi fishing. I pon dah ada fishing rod sendiri k. But so far didn't get any fish. Takpa yang penting pengalaman tu. Aktiviti yang boleh dilakukan di sini ialah hiking, tramping, hunting, memancing dan aktiviti sukan air tapi limit kepada berkayak sahaja. Jet ski is not allowed sebab ni reserved area. Bot yang berenjin kecil dibenarkan. 

This is not the first time I camping kat sini. Memang dah banyak kali. Some more my colleague ada caravan yang dia letak for 6 months at the Department Of  Conservation campsite and paid only $150 for that 6 months. But this is DOC campsite, so it means the facilities is totally basic. No shower, no electricity and just one tap for water supply. Now dah ada toilet flush. Dulu toilet yg gali lubang besar tu je. But whatever it is,, campsite diorang memang tip top bersih,,, mat saleh katakan. Kebersihan diorang lagi Islam dari kita.
Contoh toilet yang tiada flush tapi lubang besar digali. Lubang tu dalam, so khazanah anda akan sayuuuuupp jatuh ke bawah.

The place is very rural, so before you start your journey and camping make sure bekalan makanan cukup and kereta in good condition. Most of them yang camping kat sini are regular people dan ada yang camping sampai 2 bulan. 
Peti ais pon ada. Guna gas untuk menyejukkan peti ais.

Pics yang I snap tak banyak. Bila usia makin meningkat makin not so into taking pictures lak rasanya. When I was there, I did a long walk. I think about 60km return. Fishing, not so much coz I got no patience for that. Most of the day I just enjoying the good weather and read.  
Boleh muat 4 orang untuk tidur di dalam caravan. So this is my space, girly sket walaupon camping handbag tetapppp.
Lepas tu.... ok ni masuk bab sensitif. Semekommmm!!! Semekommmm!!!! Satu hari tuu.... selak pintu khemah, eh encik anjing. Dari mana datangnyer ni? Ok this fox terrier (not really sure his breed but by the look I think he is) is a friendly homestead dog own by the Farm Manager that lives near the campsite. Memang friendly and he loves kids so much. Please everyone meet Tom. Setakat introduce anjing je tak haram ok.

Simple je my New Year 2015 stories. Resolutions pon tak ada. Nak beresolusi anytime pun boleh tak payah tunggu new year. Cliche sangat. 

Semoga dengan entry kali ini dapat menyuntik kerajinan saya untuk berbloging lagi walaupun tidak punya follower yang ramai. Yang penting curahan dan perkongsian itu. Ewahhh.
Antara mereka yang over bawak camper bus.